Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie zonnepanelen 2018

Zonnepanelen kunnen zowel voor particulieren als voor bedrijven veel geld opleveren. Op het moment dat je ze eenmaal geplaatst hebt, zal de energierekening elk jaar immers een stuk lager uitvallen. De panelen zelf zijn echter (nog steeds) vrij prijzig om te fabriceren. Het zijn dan ook dure aankopen. De kwetsbaarheid van de panelen, die in weer en wind buiten op het dak staan, maakt dan ook dat het verstandig is om ze te verzekeren. Hoe zit het precies met deze verzekeringen? En is het nodig om zonnepanelen apart te dekken voor schade en diefstal naast de opstalverzekering?

Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering

Voor particuliere huiseigenaren is het meestal niet nodig om zonnepanelen te verzekeren. De panelen vallen namelijk vrijwel in alle gevallen onder de opstalverzekering. Maar als je de woning huurt, dan kan het wel verstandig zijn om te kijken of de panelen gedekt worden door de inboedelverzekering. Dit is soms niet het geval en dan kan het apart verzekeren van de panelen wel de moeite waard zijn. Zeker als ze los op het dak liggen, is er kans dat ze verschuiven en beschadigd raken. Het is dan wel zo fijn als je verzekert bent voor het geval er iets misgaat.

Diefstal van panelen

Omdat zonnepanelen vrij prijzig zijn, vormen ze een mooi doelwit voor dieven. Die kunnen de panelen vrij gemakkelijk stelen, zonder dat ze daarbij veel los hoeven te wrikken of schade maken. Controleer dus goed of je verzekeringsmaatschappij dit vergoedt. De kans dat je zonnepanelen gestolen worden, is groter als ze op een plat dak staan en niet gemakkelijk te zien zijn vanaf de weg. Dat maakt ze namelijk aantrekkelijker voor dieven. Is dit het geval, en worden de panelen niet gedekt, dan kun je overwegen een speciale zonnepanelen verzekering af te sluiten bij een verzekeraar.

Wat kosten zonnepanelen met/zonder subsidie?

Kom vrijblijvend in contact met lokale zonnepaneel installateurs en laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden. Door vervolgens het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op de aanschaf van zonnepanelen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.