Actuele informatie?
Kijk voor de meest actuele informatie over de subsidieregelingen in 2018 op deze website: Subsidie zonnepanelen 2018

Er zijn gemeentes in Nederland die een bepaald soort stimuleringsregeling hebben voor het verlagen van het stroomverbruik van de ingezetenen. Dit zijn enkele voorbeelden:

Jouw gemeente contacteren
Het beste kun je contact met jouw gemeente opnemen om na te gaan of er een lokale subsidie is. Of bekijk de website van jouw gemeente (veelal www.GEMEENTE.nl dus bijvoorbeeld www.groningen.nl, www.rotterdam.nl, etc. etc.). Als je je vrijblijvend wilt laten adviseren door een van de 106 aangesloten installateurs (dekking door heel Nederland; alle gemeenten) kun je het offerte formulier hiervoor gebruiken.

Hieronder volgen twee voorbeelden van de diverse regelingen in Gemeente Amsterdam:

Gemeente Amsterdam

Voor particulieren is er op dit moment geen directe zonnepanelen subsidie maar kunnen zij wel gebruik maken van diverse andere fiscale mogelijkheden.

Voor particulieren

  • Energielening Amsterdam
  • Duurzaamheidsfonds: het Duurzaamheidsfonds investeert in projecten in Amsterdam die bijdragen aan meer duurzaamheid.
  • Fiscale regeling zonne-coöperaties (huishoudens): fiscaal voordeel voor coöperaties van burgers die samen in een zonnesysteem investeren.
  • BTW teruggaaf (0% BTW)
  • Gratis VvE advies

Voor bedrijven
Subsidie zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed: Tot 1 november 2017 stelde Provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed. De subsidie kan niet meer bedragen dan 20% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000 euro. Informatie en aanvragen gaan via de website van de provincie Noord-Holland.

Voor meer informatie bekijk de website van Gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/subsidie/